Onze rol

 

Onze rol

 

 
Interview
“Technologische ontwikkeling zal een hele grote impact hebben op het werk van verzekeraars”
 

Risicomanagement, vermogensvorming en onze rol als institutioneel belegger vormen de kernfunctie van onze sector. Met de uitvoering van deze functie maken we maatschappelijke en economische vooruitgang mogelijk. Immers, door risico’s af te dekken en werk te maken van preventie durven Nederlanders de weg op, kunnen zij een huis kopen en andere werelddelen bezoeken. Ondernemers kunnen ondernemen, of een onderneming opstarten door investeringen in het mkb.

Ook helpen wij met de uitvoering van onze kernfunctie onze klanten om te gaan met onzekerheid in een risicovolle wereld. Tegelijk vormt onze kernfunctie de basis van ons verdienmodel en voor het vertrouwen van de samenleving in onze sector. Daarbij zijn soliditeit en klantgerichtheid de pijlers van onze bedrijfsvoering.

De vereniging
Een veranderende samenleving heeft ook gevolgen voor de vereniging: die moet zich aanpassen aan die veranderingen. Uiteraard manieren vinden om die veranderingen voor leden in beeld te brengen, daarover kennis over te brengen. Leden daarnaast ondersteunen ten aanzien van nieuwe concepten en het omgaan met nieuwe uitdagingen. Denk ook aan de toenemende impact van Europese dossiers.